La Colla de Diables de Gelida ja ha iniciat el Curs de Consumidors Experts

13 09 2011

El proper mes de novembre entrarà en vigor la nova normativa europea sobre el foc

Unes 120 persones passaran per aquests cursos de formació

La Colla de Diables de Gelida va iniciar dissabte, 10 de setembre, la primera sessió del Curs de Consumidors Experts. Aquest curs l’hauran de fer tots els membres de la colla per tal de poder aconseguir l’acreditació que els autoritzi a participar en activitats culturals relacionades amb el foc. L’esmentada acreditació la gestionarà la Delegació del Govern espanyol a Catalunya-àrea Indústria i Energia.

En aquesta primera sessió, hi van participar una trentena d’adults i uns quinze membres de la Colla Infantil. Un cop s’hagin realitzat totes les sessions, unes 120 persones hauran passat per aquests cursos de formació entre membres de la colla gran i infantil i pares i mares.

Durant el curs es van tractar temes com ara l’organització de correfocs (tràmits, mesures de seguretat i emergència, assegurança, documentació, etc.), el paper del responsable de grup, propietats i composició dels artificis pirotècnics i les seves tècniques de preparació, exemples de possibles incidents i bones pràctiques, entre altres.

Els encarregats de realitzar el curs són els membres de la colla que han estat acreditats com a Responsables de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts, després de realitzar també un curs de formació de 20 hores el passat mes de juny a Vilafranca del Penedès.

El proper dissabte, 17 de setembre, i el diumenge, 25 de setembre són els altres dies programats perquè els membres de la Colla de Diables de Gelida puguin realitzar aquest curs de formació.

El mes de novembre de 2011 entrarà en vigor el nou Reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria. Abans d’aquesta data els membres de totes les colles de diables i bestiari de Catalunya hauran d’estar formats i acreditats com a consumidors experts. De moment 1.897 caps de colles de diables i bestiari de 21 poblacions de Catalunya han participat , des del passat mes d’octubre, en les jornades formatives per obtenir la certificació de Responsable de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: