La Colla de Diables de Gelida ha organitzat el Curs de Consumidors Experts durant el mes de setembre

1 09 2011

El proper mes de novembre entrarà en vigor la nova normativa europea sobre el foc

La Colla de Diables de Gelida ha organitzat per al mes de setembre un Curs de Consumidors Experts. Aquest curs l’hauran de fer tots els membres de la colla per tal de poder aconseguir l’acreditació que els autoritzi a participar en activitats culturals relacionades amb el foc. L’esmentada acreditació la gestionarà la Delegació del Govern espanyol a Catalunya-àrea Indústria i Energia.

Per tal que tots els membres dels diables de Gelida puguin fer aquest curs, s’han proposat tres dies a escollir: dissabte 10 de setembre, dissabte 17 de setembre i diumenge 25 de setembre. Els cursos es realitzaran al Centre d’Iniciatives Culturals (CiC) de 10:00 a 14:00 hores. Durant el curs es tractaran temes com ara l’organització de correfocs (tràmits, mesures de seguretat i emergència, assegurança, documentació, etc.), el paper del responsable de grup, propietats i composició dels artificis pirotècnics i les seves tècniques de preparació, exemples de possibles incidents i bones pràctiques, entre altres.

El curs anirà a càrrec dels membres de la colla que han estat acreditats com a Responsables de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts, després de realitzar també un curs de formació el passat mes de juny a Vilafranca del Penedès.

El mes de novembre de 2011 entrarà en vigor el nou Reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria. Abans d’aquesta data els membres de totes les colles de diables i bestiari de Catalunya hauran d’estar formats i acreditats com a consumidors experts. De moment 1.897 caps de colles de diables i bestiari de 21 poblacions de Catalunya han participat , des del passat mes d’octubre, en les jornades formatives per obtenir la certificació de Responsable de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: