La inauguració de l’exposició “Passat, present i futur dels diables de Gelida” aplega una gran participació de gelidencs i gelidenques

20 06 2011

La Colla de Diables de Gelida va inaugurar dissabte passat, 18 de juny, a la tarda, l’exposició “Passat, present i futur dels diables de Gelida”, a la granja La Gralla.

L’exposició, que estarà vigent fins al mes de setembre, es tracta d’un recull de fotografies de diferents actuacions que ha realitzat la Colla de Diables de Gelida al llarg d’aquests últims quatre anys. D’altra banda, també s’hi poden veure imatges de la Colla Infantil dels Diables de Gelida i del Correfocs de Gelida de la Unió del Casal Gelidenc (UCG), primera colla que hi va haver al municipi.

Durant l’acte d’inauguració, el president de la Colla de Diables de Gelida, Jordi Julià, va explicar que amb activitats com aquesta es volia apropar el món del foc als gelidencs i gelidenques tot fent un repàs de les diferents activitats que organitza o en les quals participa la Colla de Diables, com ara el LlúciaFoc i el correfoc de Festa Major, entre altres. Julià també va ressaltar que els Diables de Gelida són una entitat oberta que col•labora en la dinamització del municipi, com ho mostra el fet que és l’organitzadora de la Baixada d’Andròmines i que participa o organitza activitats que no tenen a veure amb el foc.

D’altra banda, Julià també va explicar que amb les imatges de l’antiga colla de diables es pretenia mostrar com el món del foc havia evolucionat i s’havia passat de cremar petards sense gairebé protecció a fer-ho amb tota una sèrie de mesures de seguretat.

El president va aprofitar la inauguració de l’exposició “Passat, present i futur dels diables de Gelida” per presentar la Colla Infantil dels Diables de Gelida, una secció que enguany celebrarà el seu primer aniversari i que ha passat en poc més d’un any d’estar formada de 12 nens i nenes a 31. Jordi Julià va afirmar que la Colla de Diables de Gelida havia fet una aposta de futur i havia volgut crear una cantera de nens i nenes que en els propers anys serien els que haurien de tirar endavant amb la colla.

Per la seva banda, el propietari de la granja La Gralla, Pere Gibert, va afirmar que la Colla de Diables de Gelida tenia un gran poder de convocatòria, en referència al quasi centenar de persones que hi havia, i va felicitar als Diables de Gelida per la feina que estaven realitzant al municipi.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: